TILLBAKA...

Bli rexägare?
2003-07-01

Bli med rex

Att "bli med rex" är något fantastiskt tycker vi. De är oerhört sällskapliga katter och man blir aldrig riktigt ensam med en rex eller två i huset. Ensamma frukostar är ett minne blott då din rex gärna håller koll på om något bit ost eller skinka eventuellt skulle kunna bli en munsbit att njuta av.

Funderar du på att bli en i vår lyckliga skara av rexägare? Då hoppas vi att vi ska kunna hjälpa dig på vägen. På vår hemsida hittar du information om födda kattungar hos våra uppfödare från norr till söder under rubriken "kattungar" på respektive ras. Där finns både pojkar och flickor i alla möjliga olika färger som letar efter just "sin" människa. Det blir lite så med rexar nämligen, de äger oss mer än vi äger dem:-)

   
Om du kan tänka dig att en lite "äldre" rex så ta gärna en titt under rubriken omplacering på respektive ras. Där hittar du rexar som är äldre än fyra månader och behöver någon som tar hand om dem.

På hemsidan hittar du också information om kattungeköpet och vad du bör fundera på innan din katt flyttar hem till dig. Allt detta och lite till finns under rubriken "Att köpa rex".

Allt fler upptäcker att rexarna är härliga att leva med och för att vara säker på att få tag på just din katt kan det vara bra att höra av sig till en uppfödare i god tid och anmäla ditt intresse. Många uppfödare har kö på kattungar som inte ens är födda ännu. Ju tidigare du har kontaktat en uppfödare desto större chans att du får välja först.

Alla uppfödare vill hitta bra hem till sina kattungar och då är det trevligt att ha haft kontakt med de blivande nya ägarna ett tag innan kattungen väl flyttar. Det känns mer tryggt för båda parter om man etablerat en kontakt innan köpet blir av. Bli inte förnärmad om uppfödaren ber dig svara på lite frågor. Vi älskar våra rexar och vill gärna veta att de får det bra hos dig.

Själva svarar vi givetvis på alla dina frågor och funderingar om rexar. Vi tackar aldrig nej till att prata om vårt största intresse, våra katter. När du köper katt av oss erbjuder vi dig också ett introduktionsmedlemskap i Nordiska Rexringen.

Nordiska Rexringen är en föreningen som syftar till att värna om rexkatterna och tillvarata rexägarnas intressen. Även om du ännu inte skaffat rex kan det vara bra att vara medlem. Du får då vår medlemstidning Rexpressen där du får mer information om våra raser.

Länkar
Kattungar - Cornish Rex / Devon Rex
Väntade kullar - Cornish Rex / Devon Rex
Uppfödare - Cornish Rex / Devon Rex
Omplaceringar Devon Rex
Att köpa rex